ČINJENICE O MASKARI KOJE SIGURNO NISTE ZNALI

Osim karmina, maskara je najprodavaniji kozmetički proizvod i obavezan dio make-upa. Maskara vizuelno čini kožu lica mlađom i vaš ten svetlijim.

Priča o maskari je prilično dugačka, a potiče od drevnih Egipćana.
Maskara je nastala 1913. godine, a njen tvorac je hemičar Thomas Williams iz Čikaga. On je na osnovu petrolej gela osmislio proizvod za svoju sestru Maybell. Od tog trenutka, žene su poludjele za ovim proizvodom, a Williams je ubrzo otvorio Maybelline, kompaniju koja je i danas veoma poznata.
Maskara je omiljeni ženski proizvod jer “otvara” oči, čini ih krupnijim naglašavajući trepavice i daje svjež pogled licu.
Prije upotrebe nove maskare četkicu treba dobro oprati pod jakim mlazom vode.
Četkica maskare je napravljena od najlona, koji je prvi put proizveden 1939. godine u Njujorku.
Prve preteče moderne maskare pojavile su se kod starih Egipćana. Egipćani su koristili maskare pod nazivom “Kohl” i primjenjivali ih štapićem.
Važan sastojak za stvaranje maskare je gvanin. Gvanin je sastojak koji se često nalazi u različitim make-up proizvodima jer daje poseban sjaj.
Prva kremasta maskara je slična današnjoj. Napravljena je 1958. godine i bila je u pakovanju – bočica sa aplikatorom.
Većina žena instinktivno otvara usta kada stavlja maskaru. Za to postoji dobar razlog – kada otvore usta žene teže trepću.
Ostaviti maskaru na očima tokom noći nije dobra ideja. Ako spavate sa maskarom, sledećeg jutra ćete se probuditi bez nekoliko trepavica.
Rok trajanja maskare ne bi trebalo da bude duži od 3 mjeseca.
Prilikom primjene, dovoljno je samo jednom umočiti četkicu, inače će se na četkici “uhvatiti” previše boje i na taj način ćete stvoriti grudvice.
Maskara Max Factor False Lash Effect, se prodaje svakog minuta negdje u svijetu, a Lancôme maskara svake sekunde.
Maskarom vizuelno “podižete” lice. Maskara omogućava definisanje očiju, ten izgleda svjetliji i tako izgledate mlađe.
U maskari se nalazi živa, koja je otrovna. Međutim, u ovom slučaju to je vrlo mala količina koja ne može da vam našteti.
Maskaru treba nanijeti u najviše dva sloja. Ako nanesete veću količinu maskare trepavice će biti slepljene i stvorićete grudvice na njima.

Kako staviti rumenilo

Mnoge žene izbegavaju stavljanje rumenila, a rumenilo vam može biti tajno oružje za divan izgled. Za zdravu, prirodnu boju, ništa nije bolje od njega. Ipak, neko i preteruje sa stavljanjem rumenila. Da bi ste izbegli da izgledate kao klovn, pročitajte ova uputstva kako da pravilno odaberete rumenilo i da ga nanesete.

Ovo je jedna od najlakših stvari u šminkanju, i trebace vam dva minuta.

1. Prvo je bitno izabrati rumenilo uz pomoć prirodne boje vaše kože. Trik je pronaći boju rumenila koja je ista kao boja vaših obraza kada se zacrvene od vežbanja ili kada ste bili na hladnom. Za brzi test, malo se lupite po obrazima i koristite boju koja se pojavi kao vodič. (Ovo je bolje da radite kada ste sami kući). Još jedan trik je da uparite rumenilo sa bojom usana. Svetlija koža super izgleda u roze boji, tamnija u boji breskve, a tamna koža u boji kajsije ili čak u crvenoj.

2. Kada odaberete boju, izaberite pravu formulu rumenila za vaš tip kože. Puder je dobar za masnu i kombinovanu kožu. Krema je odlična za suvu kožu. Tečna i gel rumenila su dobri za masnu kožu. Za još bolje rezultate, kombinujte kremu i puder.

3. Nanesite podlogu, sredite oči i stavite karmin. Nanošenje rumenila je obično jeda od zadnjih stvari koje se rade. Međutim kombinujte i nađite šta je najbolje za vas. Mnogi eksperti stavljaju rumenilo PRE podloge za prirodniji izgled.

4. Bacite malu četkicu koju ste dobili uz rumenilo. Koristite profesionalnu četkicu za rumenilo, ali ne koristite istu četkicu sa kojom nanosite i puder.

5. Stavite rumenilo na četkicu, lupnite je da bi ste otresli višak. Ako koristite gel, stavite malo na prste.

6. Gledajte se u ogledalu u nasmejte se. Ovo pomaže da otkrijete gde vam je jagodica na obrazima.

7. Cilj vam je zdrav rumeni izgled, najbolje je staviti rumenilo samo na jagodice obraza. Neka boja bude lagana i ujednačena. Ako koristite gel ili kremu, nanesite je srednjim prstom a zatim utopite boju uz pomoč jagodica prstiju. Čistim prstom pokupite višak.

8. Ako ste preterali sa rumenilom, stavite malo providnog pudera preko njega. Ako koristite kremu, sklonite boju uz pomoć maramice. Gel i tečno rumenilo se moraju skinuti pa počnite izpočetka.

9. Završite šminku uz pomoć malo providnog pudera.

Još malo saveta vezanih za rumenilo:

1. Čistite četkice vlažnim maramicama. Ako ih ne čistite, stvoriće se bakterije koje možete preneti na kožu

2. Za seksi izgled, stavite malo rumenila na najvišu tačku jagodice blizu oka.

3. Koristite puder? Uvek nanosite u jednom smeru. Ako ga stavljate u svakom smeru napravićete linije i rumenilo vam neće izgledati lepo.

4. Krema je dobra za zrelu kožu. Lako se utapa i izgleda prirodno. Za gel ili kremu, stavite tačkicu na jagodicu obraza, i dve male na jagodičnu kost. Ujednačite tačkice do linije kose.

5. Roze rumenilo će dati topliji izgled bilo kojoj koži koja deluje umorno.

Znači potrebni su vam: rumenilo, profesionalna četkica za rumenilo, ogledalo, providni puder.

Šminkanje za venčanje

Samo najbolje je dovoljno dobro i profesionalni šminkeri su svesni toga. Iz tog razloga, obično se obavlja probno šminkanje, gde se predlažu varijante koje bi za vas bile najbolje.
Sve se zakazuje i dogovara u skladu sa vašim obavezama i vremenom. Probno šminkanje je bitno, između ostalog, i da bi se procenilo vreme koje će biti potrebno tog velikog dana, a pored toga, da se vi samoj sebi dopadnete, kada vam se ujutru slegnu utisci u glavi… Možda jednostavno, vi niste ni znali koliko ste lepi.
Profesionalna šminka tome služi. Sve eventualne nedostatke vešto će sakriti, a ono najlepše na vama, istaći će maksimalno. Možda vi već imate viziju kako bi trebalo da izgledate, i stoga je potrebno da profesionalnom šminkeru saopštite svoje želje.
Sa druge strane, ako ste u nedoumici, možete uvek pogledati katalog, u kome se nalaze slike mlada koje su već prošle kroz vaš odabrani studio za ulepšavanje i da izaberete neku sličnu varijantu.
Profesionalni šminkeri su dostupni za sva pitanja, nedoumice i savete, kojih će svakako biti. To je u zajedničkom interesu, jer vaše lice je izazov i inspiracija profesionalcima. Radi se isključivo sa profesionalnom šminkom, tako da će vaše lice delovati privlačnije, izazovnije, ženstvenije, jer je potrebno da se i osećate lepo koliko je lepo vaše lice.
Brendovi koji se koriste su M.A.C., Inglot, NYX, Sephora, Becca..
Usluga profesionalnog šminkanja može se obaviti u studiju, a isto tako profesionalni šminker može doći i na vašu adresu. Interesantna je činjenica da mnogi saloni nude popuste, ako se istovremeno pored mlade sređuju i mladina sestra, mama, kuma

Šminka za mature

Bilo da je upitanju velika, mala matura ili apsolventsko veče svaka od devojaka će dati sve od sebe kako bi bila najlepša te večeri. Mnogo vremena provedemo tražeći odgovarajuću haljinu, cipele i frizuru. Sve više devojaka posvećuje pažnju odabiru stila i kombinacije boja na svome licu.
Shodno tome evo nekoliko saveta kako da izaberete šminku za maturu.

Ako se dvoumite da li treba ili ne, što se mene tiče slobodno koristite malo jaču i malo više šminke. Ipak je to svečanost i treba uz haljinu i frizuru koju nosite imati i adekvatnu šminku kako bi slika bila potpuna. Ko je još video tortu bez šlaga? 😉